Sipuleista kukkaloistoa ensi kevääksi - Kukkatalo

Sipuleista kukkaloistoa ensi kevääksi

3.10.2021


Iltaa Tampereen seudulta. Syksy on vahvasti läsnä, lehdet puissa vaihtavat väriä ja varisevat maahan. Illat pimenevät ja tekee mieli käpertyä sohvan nurkkaan huovan alle.

Näiden tunteiden lisäksi mieltä kutkuttaa kukkasipulit ja ajatus upeasta väri- ja kukkaloistosta keväällä. Syyssipulit, joita ovat mm. tulppaanit, narsissit, helmililjat, krookukset, sinililjat, istutetaan nimensä mukaisesti syksyllä. Pienet sipulit (sinililjat, krookukset) voi istuttaa jo elokuun lopulla, mutta isommat vasta lokakuun puolella. Eli nyt!

Sipuleiden istutus on parasta siitä syystä, että niitä voi laittaa esimerkiksi perennojen ja pensaiden sekaan tai vaihtoehtoisesti tehdä oma kukkapenkki vain sipuleille! Olen itse istuttanut vanhempieni pihaan pyöreän muotoiseen kukkapenkkiin pelkkiä tulppaaneja ja ai että, miten upeita ne ovat touko-kesäkuussa.

Istutuksessa kannattaa ottaa huomioon korkeus, joka vaihtelee lajikkeen ja kukan mukaan.
Matalia kukkia ovat krookukset, jotka kukkivat yleensä ensimmäisten joukossa, sinililjat eli Scillat, helmililjat ja lumikellot.
Kukinta-aika on toki myös hyvä ottaa huomioon, jotta penkki kukkii samanaikaisesti tai läpi alkukesän.

Istutussyvyys on hyvä olla kolme kertaa sipulin oma korkeus. Sipuleiden väliin kannattaa jättää tilaa, tulppaaneille n. 10cm.

Kukkasipuleille on hyvä laittaa myös kukkasipuliravinnetta. Ravinne sisältää typpeä ja nopeuttaa kasvua ja parantaa kukintaa keväällä. Kukkasipuliravinnetta löytyy mm. Kekkilältä.

Myymälöissämme sipulit myydään irtomyynnistä, jolloin asiakas saa valita mieluisat sipulit ja sen verran, kun itsellä on tarve. Eli aivan kuin irtokarkkikaupassa kävisi!

Heli Jäminki

Olen kukka- ja puutarhakaupan puutarhuri, valmistunut vuonna 2018. Työskentelen Tampereen myymälässä. Kotoa minulta löytyy paljon viherkasveja ja kolme hölmöä kissaa. Rakastan joulua ja kevättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *