Kotimainen ahkeraliisa ø 20 cm muoviamppelissa - Kukkatalo

Kotimainen ahkeraliisa ø 20 cm muoviamppelissa

Kotimainen ahkeraliisa ø 20 cm muoviamppelissa

14,90 

Suosittu ahkeraliisa amppelissa

Impatiens walleriana

Ahkeraliisa on suosituimpia ryhmäkasveja ja sen suosio näyttää olevan yhä nousussa. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia matalakasvuisia lajikkeita, joiden kukat kestävät hyvin sateita ja viileyttä. Kukkarunsaudessaan ahkeraliisa onkin voittamaton.

Ahkeraliisa on puutarhakasvina suosituin palsamilaji. Nykyään viljelyssä on vain matalakasvuisiksi jalostettuja lajikkeita.

Ahkeraliisalla on mehevät, paksut varret ja kiltävät, tummanvihreät lehdet, jotka ovat hammaslaitaiset. Ahkeraliisa on runsashaarainen ja -kukkainen. Kukat ovat lajikkeilla vaalean- tai tummantpunaiset, valkoiset tai liilansävyiset.

Ahkeraliisa on yksi suosituimmista ryhmäkasveista niin kukkatarhassa kuin parvekkeella. Se viihtyy astia-, laatikko- ja amppelikasvina, parhaiten puolivarjoisilla, mutta hyvin vielä varjoisimmillakin paikoilla. Se kestää hyvin sadesäitäkin. Varsinkin astiakasvina se tarvitsee säännöllistä kastelua ja lannoitusta kukkiakseen koko kesän.

Ahkeraliisa on myös suosittu huonekasvi. Huonekasvina sitä aikaisemmin kasvatettiinkin, kun se tuotiin Suomeen 1800-luvun lopulla.

Puolivarjoinen tai varjoinen kasvupaikka. Tuore tai märkä, runsasravinteinen multamaa.

Saatavuus

Ahkeraliisa on tuotannossamme toukokuusta heinäkuuhun

Myydään ø 20-25 cm muoviamppelissa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.