Kotimainen amaryllis eli ritarinkukka, syyserä - Kukkatalo

Kotimainen amaryllis eli ritarinkukka, syyserä

Kotimainen amaryllis eli ritarinkukka, syyserä

7,90 

Näyttävä ja kestävä amaryllis

Ostohetkellä amaryllistä ei tarvitse kastella juuri ollenkaan, sillä kasvuvoima on jo valmiiksi sipulissa. Kastelu kasvattaa kukkavartta turhaan.

Uudelleen kukittamisessa jaloritarinkukilla on selvä vuodenaikaan sidottu kasvurytminsä. Nuppujen kehittymisen, kukinnan ja sitä seuraavan lehtien kasvun aikana jaloritarinkukat tarvitsevat paljon vettä ja kukinnan jälkeen lehtien kehittyessä myös viikoittaisen lannoituksen. Anna mullan kuitenkin kuivahtaa kastelujen välillä. Leikkaa kukkavana kukinnan jälkeen pois, sillä siihen mahdollisesti kehittyvät siemenet kuluttavat turhaan kasvin energiaa. Anna kukinnan jälkeen kehittyvien lehtien kasvaa rauhassa ja kerätä energiaa seuraavan talven kukintaa varten.

Jaloritarinkukat viihtyvät mainiosti kesällä ulkona varjoisassa paikassa. Tarkkaile niitä silloin kuitenkin aika ajoin, sillä lehdille päässeet etanat voivat syödä kaikki lehdet hetkessä.

Tuo kasvi sisälle syyskuun alussa, lopeta kastelu ja lannoittaminen kokonaan ja anna lehtien lakastua. Voit nyt sijoittaa kasvin minne tahansa, sillä lepoaikana se ei tarvitse
edes valoa. Lämpötila ei saa kuitenkaan laskea alle 10 asteen.

Parin kolme kuukauden kuluttua näkyviin ilmestyvät uudet nuput. Poista silloin sipulin ympäriltä kaikki vanha multa ja istuta kasvi uudelleen.

Saatavuus

Tämä tuote on tuotannossamme marraskuussa. Tuote on tarjoustuote ja sitä on rajattu erä.

Huom! Amaryllis aiheuttaa syötynä mahan ärsytysoireita.

Värit ja lajikkeet: punainen Amorita Danu, kirjava Amorita Esus ja vaaleanpunainen Apple Blossom

Myydään ø 13 cm muoviruukussa, oranssi kuitukangas

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.