Ruukkugerbera - Kukkatalo

Ruukkugerbera

Ruukkugerbera

5,90 

Ruukkugerbera

Väriä ja näyttävyyttä

Gerbera tunnetaan lähinnä leikkokukkana, ruukkukasvina se onkin verrattain uusi tulokas. Matalakasvuisten ruukkuun sopivien lajikkeiden jalostaminen on tehnyt myös ikkunakasvatuksen mahdolliseksi. Värivalikoima on suuri ja tarjolla on mykeröiltään tumman-, vaalean- tai kellanpunaisia, keltaisia ja valkoisia lajikkeita. Kehrä- ja laitakukat voivat myös olla keskenään eriväriset ja mykeröt voivat olla kerrottuna.

Valovaatimus:

Sijoita gerbera mahdollisimman valoisaan paikkaan, jossa se saa päivittäin nelisen tuntia aurinkoa.

Kastelu:

Kastele sitä kesällä runsaasti, mutta anna mullan kuivahtaa kastelujen välillä.

Lannoitus:

Lannoita kasvukaudella kerran viikossa. Kukinnan parantamiseksi poista kuihtuneet mykeröt ja kellastuneet lehdet sitä mukaa kuin niitä ilmaantuu.

Muu hoito:

Tavallisesti kasvi heitetään pois kukinnan jälkeen, mutta voit yrittää kasvattaa sitä myös monivuotisena. Silloin se tarvitsee talvella valoisan ja viileän, noin 10-14 asteisen paikan. Anna sille lepoaikana silloin tällöin vähän vettä. Istuta kasvi uudelleen keväällä sen aloittaessa kasvuaan ja lisää vähitellen kastelua. Kun kasvu on päässyt vauhtiin, voit siirtää kasvin lämpimämpään ja aloittaa normaalin kastelun. Huoneenlämmössä gerbera kukkii vain muutaman kuukauden, mutta ulkona, esimerkiksi parvekkeella, koko kesän.

Saatavuus

Ruukkugerbera on valikoimissamme yleensä keväällä

ø 12 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.