Herttalyhty - Kukkatalo

Herttalyhty

Herttalyhty

Ceropegia woodii

Herttalyhty on hauska mehikasvi, jolla on pienistä mukuloista kasvavat metrin mittaiset rennot varret.

Valovaatimus: Herttalyhty on harvoja aurinkoiseen ikkunaan sopivia amppelikasveja ja viihtyessään se voi kukkia lähes kautta vuoden, joskin kukinta on runsaimmillaan varhaiskeväästä syksyyn. Sillä on erikoiset, lyhtyä muistuttavat kukat. Herttalyhty vaatii runsaasti valoa ja voit sijoittaa sen myös eteläikkunaan koko vuodeksi, kunhan suojaat sen kesän keskipäivän polttavimmalta paahteelta. Liian vähässä valossa lehtien väritys vaalenee, nivelvälit pitenevät ja kasvi menettää koristearvoaan.

Kastelu: Anna kasville kohtuullisesti vettä keväästä syksyyn. Anna pintamullan kuivahtaa kastelujen välillä, sillä herttalyhty ei tarvitse paahteisellakaan paikalla kovin paljon vettä. Pidä kasvi talvella kuivahkona, mutta älä päästä kasvualustaa silloinkaan rutikuivaksi.

Lannoitus: Lannoita kasvukaudella viikon välein laimealla liuoksella.

Muu hoito: Herttalyhty viihtyy mainiosti normaalissa huoneenlämmössä kautta vuoden, mutta voit sijoittaa sen talvella viileämpäänkin, mutta lämpötila ei saa laskea alle 10 asteen. Varo kastelemasta viileässä liikaa. Istuta kasvi uudelleen korkeintaan joka toinen vuosi ja käytä kasvualustana kaktusmultaa tai seosta, jossa on yhtä paljon kukkamultaa ja hiekkaa. Voit huoletta leikata keväällä kaljuksi tulleet tai liian pitkäksi kasvaneet versot. Leikkaaminen parantaa myös kasvin haaromista.

Saatavuus

Viherkasveja löytyy valikoimistamme tammikuusta huhtikuuhun sekä elokuusta marraskuuhun

Myydään muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.