Hopeaköynnös - Kukkatalo

Hopeaköynnös

Hopeaköynnös

Scindapsus pictus

Nopeakasvuinen, hopeanhohtoinen viherkasvi amppeliin

Hopeaköynnös voi ruukussakin kasvaa useiden metrien pituiseksi. Se takertuu varrellaan olevilla ilmajuurilla herkästi kaikkiin hiukan karheisiin pintoihin, mikä on myös syytä ottaa huomioon, sillä esimerkiksi seinään kerran tarttuneet juuret jättävät siihen helposti pysyvän jälken kun kasvi aikanaan irrotetaan siitä.

Valovaatimus: Hopeaköynnös viihtyy sekä varjoisassa että valoisassa paikassa, kunhan suojaat sen voimakkaalta auringonpaisteelta. Valossa tai puolivarjossa kasvaessaan se on kauneimmillaan, sillä silloin lehdet kasvavat suuremmiksi ja nivelvälit jäävät lyhyemmiksi.

Kastelu: Kastele hopeaköynnöstä harkiten. Mullan pitää jatkuvasti olla hiukan kosteaa, muttei koskaan liian märkää eikä liian kuivaan. Liika märkyys veltostuttaa kasvin lehdet ja liika kuivuus aiheuttaa niiden kärkien kuivumista. Lannoitus: Lannoita kasvia kerran kuussa kautta vuoden.

Muu hoito: Hopeaköynnös viihtyy normaalissa huoneenlämmössä, eikä lämpö saisi koskaan laskea alle 15 asteen. Parhaimmillaan se on hyvin nopeakasvuinen ja voi kasvaa monta metriä vuodessa. Jos tilaa riittää, se voi saavuttaa jopa 15 metrin pituuden. Anna kasvin kasvaa mieluiten leikkaamatta, sillä vasta pitkät yksilöt haarovat kunnolla, eikä versojen jatkuva typistäminen juurikaan edistä haaroittumista. Istuta kasvi uudelleen keväällä vain tarpeen vaatiessa ja laita ruukun pohjalle kunnollinen salaojitus.
Hopeaköynnöksellä on pituuteensa nähden melko heikko juuristo, joten kasvata sitä melko pienessä ruukussa, jolloin minimoit liikakastelun riskin.

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 12 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.