Huonekuusi 50 cm - Kukkatalo

Huonekuusi 50 cm

Huonekuusi 50 cm

22,90 

Huonekuusi on tuoksuton jouluhavu

Araucaria heterophylla

Huonekuusi eli Norfolkinaraukaria on Australialle kuuluvasta Norfolkinsaaresta kotoisin oleva tilaa vaativa ainavihanta havupuu, jonka lehdet ovat neulasmaisia ja oksat säännöllisinä kiehkuroina. Oksakiehkuroiden määrä lisääntyy sitä mukaa kun kasvi kasvaa. Ruukussa kasvatettuna huonekuusi jää tavallisesti alle puolitoistametriseksi ja oikeuksiina se pääsee yksittäiskasvina.

Valovaatimus

Huonekuusi on valoisten, auringolta suojattujen kuistien ja viherhuoneiden kasvi. Se tarvitsee välttämättä talvella viileän kauden, 5-10 asteessa. Kesällä se viihtyy ulkona puiden varjossa auringolta suojassa, mutta tulee toimeen kesän myös sisätiloissa.

Kastelu ja lannoitus

Kastele säännöllisesti ja lannoita joka toinen viikko. Kasvualusta ei saa koskaan päästä rutikuivaksi. Talvella laji tarvitsee vähemmän vettä, joten kastelurytmikin voi olla harvempi, mutta kasvualusta ei saa silloinkaan kuivua täysin.

Muu hoito

Istuta 3-4 vuoden välein uudelleen isompaan ruukkuun ja käytä kasvualustana kukkamultaa, johon on lisätty hieman hiekkaa ja lekasoraa.
Älä koskaan leikkaa huonekuusta latvasta poikki, sillä silloin kasvi menettää symmetrisyytensä. Laikkaus ei myöskään edistä haaromista. Kuolleet lehtensä varistaneet alimmat oksat voi huoletta leikata pois.

Myydään ø 17 cm muoviruukussa loka-joulukuussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.