Ihmepensas - Kukkatalo

Ihmepensas

Ihmepensas

Ihmepensas Codiaeum variegatum

Ihmepensaan lehtien väri ja kuviointi vaihtelee vihreästä punertavaan tai keltaiseen ja täplikkäästä juovikkaaseen. Myös lehtien muoto vaihtelee ehyestä liuskaiseen.

Valovaatimus: Ihmepensas tarvitsee paljon valoa, jopa lyhytaikaista aurinkoa, jotta sen lehdet kehittyisivät kauniin kirjaviksi. Liian varjoisassa paikassa lehtien kirjavuus katoaa ja ne muuttuvat vihreiksi.

Kastelu: Kastele kasvia keväällä ja kesällä melko runsaasti, mutta anna pintamullan välillä kuivahtaa kastelujen välillä. Talvella kastele hiukan säästeliäämmin, mutta älä kuitenkaan päästä multaa koskaan rutikuivaksi. Sumuta kasvia säännöllisesti.

Lannoitus: Lannoita kesällä kerran viikossa.

Muu hoito: Talvella ihmepensas kestää normaalia huoneenlämpöä, mutta ihanteellisin lämpötila olisi noin 18 astetta. Kasvi ei pidä vedosta, äkillisistä lämpötilan muutoksista eikä juuriston kuivumisesta, jotka saattavat aiheuttaa lehtien varisemista. Se haaroittuu vasta ikääntyessään eikä rungon leikkaaminen juuri edistä haaroittumista.

Kasvin sisältämä maitiaisneste on myrkyllistä ja voi ärsyttää ihoa ja limakalvoja, joten kädet ja työvälineet on syytä pestä leikkaamisen jälkeen. Istuta ihmepensas uudelleen tarpeen mukaan 1-3 vuoden välein tavalliseen kukkamultaan.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 12 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.