Jättipeikonlehti - Kukkatalo

Jättipeikonlehti

Jättipeikonlehti

19,90 

Jättipeikonlehti

Monstera deliciosa

Valovaatimus:

Jättipeikonlehti viihtyy puolivarjoisassa vedottomassa paikassa suojassa auringonpaisteelta. Varsinkin suora kevätaurinko vioittaa helposti lehtiä, ja niihin tulee palaneita ruskeita laikkuja. Jättipeikonlehti viihtyy koko vuoden normaalissa huoneenlämmössä, mutta tulee toimeen hiukan matalammassakin lämmössä, kunhan se ei laske alle 16 asteen. Vaikka jättipeikonlehti sietää kuivaan ilmaa, se pitää lehtien sumuttamisesta.

Kastelu

Kastele jättipeikonlehteä ympäri vuoden tasaisesti äläkä päästä multaa koskaan rutikuivaksi. Kesällä etenkin suuret yksilöt tarvitsevat runsaasti vettä.

Lannoitus

Lannoita jättipeikonlehteä viikoittain keväästä syksyyn.

Muu hoito

Käsittele nuoria lehtiä varoen, sillä ne ovat pehmeitä ja vioittuvat helposti. Myös pitkin vartta kehittyvät ilmajuuret ovat hauraita ja katkeavat helposti. Vaikka niistä ei olekaan ruukkukasville varsinaista hyötyä, älä kuitenkaan poista niitä tarpeettomasti. Voit ohjata ilmajuuret kasvualustaan, jollin ne alkavat toimia tavallisten juurien tapaan. Peikonlehti viihtyy kokoonsa nähden pienessä ruukussa. Koska juuret ovat hauraat, älä istuta kasvia turhaan uudelleen, ellei vanha ruukku ole selvästi käynyt liian ahtaaksi.

Myydään ø 19 cm muoviruukussa

Saatavuus

Viherkasvit ovat valikoimissamme tammikuusta huhtikuuhun ja elokuusta marraskuuhun.

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.