Juoru lajitelma - Kukkatalo

Juoru lajitelma

Juoru lajitelma

Juoru

Tradescantia

Juoru myydään ø 10 cm muoviruukuissa

Juoru on nopeakasvuinen ja rentovartinen kasvi, joka soveltuu erityisen hyvin kasvatettavaksi amppelissa tai hyllyn reunalla. Viihtyessään se kukkii kesällä, mutta sen pienet valkopunakirjavat kukat kestävät vain lyhyen aikaa.

Valovaatimus: Juoru viihtyy miltei minkälaisessa valotuksessa tahansa, vain kevään ja kesän auringonpaahdetta se ei kestä. Paras sijoituspaikka sille on itä- tai länsi-ikkunalla, missä sen versoista ei tule kovin pitkänivelisiä ja missä etenkin kirjavalehtisen lajikkeen lehtien värit pysyvät kauniina.

Kastelu: Anna juorulle runsaasti vettä kerrallaan ja anna sitten pintamullan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Jos multa on pitkään märkänä, kasvin versot mätänevät tyvestä, ja jos kasvi saa liian vähän vettä, sen lehdet ruskettuvat.

Lannoitus: Lannoita juorua keväästä syksyyn parin viikon välein ja talvellakin kerran kuussa.

Muu hoito: Juoru viihtyy normaalissa huoneenlämmössä, mutta tulee toimeen myös hiukan viileämmässä. Sitä ei varsinaisesti tarvitse leikata, mutta voit huoletta lyhentää liian pitkiksi kasvanaita tai pahasti kaljuuntuneita versoja. Voit istuttaa kasvit uudelleen keväisin.

Saatavuus

Juoru on myynnissä tammikuusta huhtikuuhun sekä elokuusta marraskuuhun

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.