Kääpiöbanaani - Kukkatalo

Kääpiöbanaani

Kääpiöbanaani

Musa tropicana

Huoneilmaa kosteuttava

Kääpiöbanaani on nopeakasvuinen ja voi kasvaa ruukussa noin kaksimetriseksi ja sen lehdetkin saavat tulla metrin mittaisiksi. Suuren kokonsa takia se vaatii runsaasti tilaa.

Valovaatimus: Kääpiöbanaani vaatii runsaasti valoa, mutta keväällä ja kesällä se kannattaa suojata suoralta auringolta. Syksyllä ja talvella ei auringostakaan ole haittaa.

Kastelu: Kastele multa perusteellisesti jokaisella kastelukerralla. Kääpiöbanaani viihtyy huonosti kuivassa huoneilmassa, joten sumuta sen lehtiä usein. Älä kuitenkaan sijoita sumutettua kasvia aurinkoon, sillä lehtien pinnalla olevat pisarat aiheuttavat auringossa lehtiin polttovioittumia.

Lannoitus: Lannoita keväästä syksyyn kerran viikossa ja talvella kerran kuussa.

Muu hoito: Kääpiöbanaani viihtyy parhaiten kasvihuoneessa tai talvipuutarhassa, jonka lämpötila on talvella huoneenlämpöä hiukan viileämpi, ei kuitenkaan alle 10 astetta. Poista kuolleet lehdet, mutta älä leikkaa kasvia muutoin lainkaan, sillä se ei latvottaessakaan haaroitu.

Mikäli kääpiöbanaani kukkii, kukkinut verso kuolee ja sen tilalle kasvaa tyveltä kaksi tai kolme uutta. Vanha kookas verso saattaa kasvattaa tyviversoja kukkimattakin. Voit irrottaa tyvivesat, kun ne ovat noin puolimetrisiä ja istuttaa ne omiin ruukkuihinsa. Nuoret taimet saattavat tarvita uudelleenistutuksen suurempaan ruukkuun parikin kertaa vuodessa. Muuten kääpiöbanaani viihtyy samassa ruukussa niin kauan kuin se mahtuu siinä kasvamaan.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 12-13 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.