Kiiltojukka 3-tolppainen 120 cm - Kukkatalo

Kiiltojukka 3-tolppainen 120 cm

Kiiltojukka 3-tolppainen 120 cm

69,00 

Yucca guatemalensis (elephantipes)

Valo-olot Kiiltojukka on hyvin helppohoitoinen kasvi, jonka ainoa perusvaatimus on riittävä valon saanti. Parhaiten se viihtyykin valoisassa tai aurinkoisessa paikassa. Kiiltojukka viihtyy normaalissa huoneenlämmössä koko vuoden, mutta talveksi voit sijoittaa sen myös viileämpään, se kestää hyvin jopa 5 asteen lämpöä. Varo viileässä kuitenkin liikakastelua, joka mädännyttää helposti kasvin tyvestä lähtien.

Kastelu Anna keväästä syksyyn kerrallaan reilusti vettä, ja anna mullan sen jälkeen kuivua kunnolla ennen seuraavaa kastelua. Kastele talvella niukemmin, ja jos kasvi on alle 18 asteen lämpötilassa, sille riittää vain silloin tällöin juurille annettu vesitilkka.

Lannnoitus Lannoita keväästä syksyyn parin viikon välein.

Yleistä Istuta kasvi uudelleen vain tarpeen vaatiessa, mieluiten kaktusmultaan. Jotta kookas kasvi pysyisi paremmin pystyssä, istuta se mieluiten raskaaseen saviruukkuun. Kiiltojukan alimpien lehtien kuoleminen ei anna aihetta huoleen, sillä se on täysin normaalia. Poista täysin kellastuneet lehdet leikkaamalla ne poikki läheltä runkoa. Kun runkoon jäänyt lehden tyvi on kuivunut paperimaiseksi, voit repäistä sen varovasti rungosta irti. Samalla paljastat enemmän kasvin varsinaista runkoa.

Saatavuus

Viherkasvit ovat valikoimissamme tammikuusta huhtikuuhun ja elokuusta marraskuuhun.

Myydään ø 24 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.