Kiinanjasmiini kaarella - Kukkatalo

Kiinanjasmiini kaarella

Kiinanjasmiini kaarella

12,90 

Kiinanjasmiini

Jasminum polyanthum

Valovaatimus:

Kiinanjasmiini vaatii valoisan kasvupaikan, mutta pitkäaikaista aurinkoa se ei siedä.

Kastelu:

Anna kiinanjasmiinille keväästä syksyyn runsaasti vettä, sillä ankara kuivuminen ruskettaa kiinanjasmiinin lehdet ja varistaa nuput. Talvella viileässä kiinanjasmiini saattaa varistaa osan lehdistään. Pidä kiinanjasmiinin multa silloin vain niukasti kosteana, mutta älä päästä multaa silloinkaan rutikuivaksi, jotta kiinanjasmiini ei kuolisi. Sumuta kiinanjasmiinia ahkerasti, sillä se viihtyy paremmin korkeassa ilmankosteudessa.

Lannoitus:

Lannoita kiinanjasmiinia keväästä syksyyn parin viikon välein.

Muu hoito:

Jotta kiinanjasmiini kukkisi, sen pitää olla syksyllä ja talvella noin 10-15 asteessa. Liian lämpimässä kiinanjasmiini kukka-aiheet surkastuvat, eikä se kuki lainkaan tai kukkii hyvin laiskasti. Lisäksi kiinanjasmiini kasvattaa pitkiä honteloita varsia, ja siihen tulee helposti tuholaisia. Kiinanjasmiini kukkii paremmin ja pitempään, jos yölämpö on kukinta-aikana päivälämpöä alhaisempi.

Leikkaa kiinanjasmiini kukinnan jälkeen vain kukkineet versot, niin kasvi haaroittuu paremmin. Voit toki leikata liian pitkiksi kasvaneita kiinanjasmiinin versoja ankaramminkin, aina mullan pinnan tasolle saakka. Istuta kiinanjasmiini keväällä uudelleen vasta, kun juuret ovat täyttäneet vanhan ruukun. Voit viedä kiinanjasmiinin kesäksi ulos auringolta ja voimakkaalta tuulelta suojattuun paikkaan.
Älä vie kiinanjasmiinia lahjaksi perheeseen, jossa on allergikkoja. Sen herkän hurmaavien kukkien tuoksu on monelle liian vahva.

Saatavuus

Kiinanjasmiini ja muut talven ja kesään kukat ovat valikoimissamme tammi-huhtikuussa.

Myyntikoko

Kiinanjasmiini myydään ø 11 cm muoviruukussa.

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.