Kirjolaikkuvehka - Kukkatalo

Kirjolaikkuvehka

Kirjolaikkuvehka

8,90 

Aglaonema

Valovaatimus: Kirjolaikkuvehka viihtyy erinomaisesti pohjoisikkunalla tai sisätiloissa kaukana ikkunoista, eikä se siedä lainkaan aurinkoa, joka haalistaa nopeasti sen lehdet.

Kastelu: Anna keväästä syksyyn kerrallaan runsaasti vettä, minkä jälkeen multa saa hiukan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Kastele talvella vähemmän kerrallaan, mutta pidä huoli siitä, että multa ei silloinkaan pääse rutikuivaksi, sillä kasvi ei selviä pahasta kuivumisesta ruskettamatta lehtiään. Sumuta kasvin lehtiä aina silloin tällöin.

Lannoitus: Lannoita keväästä syksyyn viikottain.

Muu hoito: Kirjolaikkuvehka viihtyy normaalissa huoneenlämmössä kautta vuoden eikä siedä lainkaan alle 15 asteen lämpöä, joka kellastuttaa ja ruskettaa nopeasti sen lehdet. Talvella voit jopa sijoittaa sen lämpöpatterin lähelle, kunhan muistat kastella sitä riittävän usein ja sumuttaa aina silloin tällöin. Vuosien mittaan kirjolaikkuvehka kasvattaa uusia versoja, joiden ansiosta siitä tulee yhä kauniimpi ja tuuheampi. Kasvi viihtyy parhaiten ahtaassa ruukussa, eikä sitä ole syytä istuttaa uudelleen kuin tarpeen vaatiessa keväällä. Toisinaan hyväkuntoinen kasvi kukkii keväällä. Kukinnot eivät kuitenkaan ole kovin koristeellisia, joten ne on parempi leikata pois, sillä ne vain kuluttavat turhaan kasvin voimia.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 12-13 cm muoviruukussa, erilaisia

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.