Kliivia eli punasarja - Kukkatalo

Kliivia eli punasarja

Kliivia eli punasarja

alkaen 9,90 €

Clivia miniata

Yleistä: Punasarja on Etelä-Afrikasta kotoisin oleva ainavihanta noin 60 cm korkea kasvi. Helmi-toukokuussa sen lehtien vierestä tai välistä kasvaa esiin 10-20 -kukkainen kukinto. Kukat ovat tavallisesti oransseja.

Kukittaminen: Kukkiakseen punasarja tarvitsee elokuusta lokakuulle kestävän kylmäkäsittelyn. Pidä tänä aikana kasvi viileässä, noin 10 asteen lämmössä ja melko kuivana. Mikäli nuppuja ei kehity, on kylmäkäsittely jäänyt liian lyhyeksi tai paikka on ollut liian lämmin. Kesällä normaali huoneenlämpö on sopiva. Voit myös viedä kasvin ulos ja antaa sen olla siellä pakkasten tuloon saakka. Ulos siirretyn kasvin kylmäkäsittely hoituu usein itsestään.

Kastelu: Kastele punasarjaa talven lepoaikana harvoin ja niukasti ja lisää kastelua vasta nuppujen kehittyessä. Kesällä voit kastella runsaasti, mutta anna kasvualustan pinnan kuitenkin kuivahtaa kastelujen välillä. HUOM! Älä kastele runsaammin ennen kuin kukkavanassa on pari kukkaa reilusti auki. Jos kastellaan reilusti, kun kukkavana on matalana lehtihangassa, kukat aukeavat alas, eikä kukkavana kasva tarpeeksi korkeutta.

Lannoitus: Lannoita kasvukaudella kerran kuussa.

Uudelleenistutus: Punasarja viihtyy mieluiten ahtaassa ruukussa ja kukkii parhaiten vasta umpeenjuurtuneena. Sen juuret tosin täyttävät ruukun melko nopeasti, mutta niitä ei saa häiritä turhalla mullan vaihdolla tai jakamisella. Uudelleenistutus on tarpeen vain noin joka neljäs vuosi.

Saatavuus

Kliivia eli punasarja on valikoimissamme tammikuusta maaliskuuhun

ø 13 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.