Korallimätäs - Kukkatalo

Korallimätäs

Korallimätäs

4,90 

Nertera granadensis

Ensi silmäyksellä korallimätäs muistuttaa suuresti kodinonnea, mutta oranssinpunaiset marjat paljastavat mistä kasvista on kysymys. Korallimätäs pysyy matalana ja sen rennot varretkin kasvavat vain 15-25 senttiä pitkiksi.

Valovaatimus: Korallimätäs viihtyy ympäri vuoden valoisassa, auringolta suojatussa paikassa.

Kastelu: Kastele kesällä melko runsaasti ja aina aluslautaselle, sillä päällekastelussa versomättään keskelle syntyy helposti rumia mädäntyneitä aukkoja. Älä anna veden seistä pitkään alustalautasella, vaan kaada ylimääräinen vesi jonkin ajan kuluttua pois. Kastele talvella vähemmän ja pidä huoli siitä, että multa kuivahtaa kastelujen välillä, muutoin versot saattavat mädäntyä.

Lannoitus: Lannoita keväällä ja kesällä miedosti vain kerran kuussa. Liikalannoitus rehevöittää tarpeettomasti lehtiä, jotka saattavat lopulta peittää marjat alleen.

Muu hoito: Korallimätäs on ympärivuotisena hoidokkina hankala. Viihtyäkseen ja marjoakseen se vaatii loka-helmikuun aikana välttämättömän lepoajan, jolloin lämpötilan pitää olla noin 10 astetta. Tätä lämpimämmässä se ei kuki eikä muodosta marjoja. Lisäksi se kasvattaa niin reheviä lehtiä, että siinä jo olevat marjatkin jäävät niiden alle piiloon.

Korallimätästä kasvatetaan useimmiten lyhytaikaisena koristekasvina, joka heitetään marjojen varisemisen jälkeen pois. Talvipuutarhassa voisi kuitenkin kasvattaa sitä helposti monivuotisena.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 8-9 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.