Kotimaiset 1-latvaiset valkoiset joulutähdet - Kukkatalo

Kotimaiset 1-latvaiset valkoiset joulutähdet

Kotimaiset 1-latvaiset valkoiset joulutähdet

2,90 

Joulutähti Euphorbia pulcherrina

Valo-olot

Joulutähti viihtyy valoisassa, suoralta auringolta suojatussa paikassa.

Kastelu

Pidä kasvualusta kesällä jatkuvasti kosteana. Ota huomioon, että suuret monihaaraiset yksilöt saattavat kesähelteillä tarvita päivittäin parikin kertaa kastelua. Talvella vähennä kastelua ja pidä kasvualusta vain niukan kosteana. Liika kuivuus veltostuttaa lehdet nopeasti, mutta useimmiten ruukun upottaminen hetkeksi veteen korjaa asian.

Lannoitus

Lannoita kasvia kesällä parin viikon välein.

Muuta

Joulutähti on lyhyenpäivänkasvi. Se vaatii kukkiakseen 6-8 viikon jakson, jolloin päivän valoisa aika ei saa ylittää 10 tuntia. Tänä aikana jopa hehkulampun valo saattaa häiritä kukintaa. Yleensä joulutähden uudelleenkukittaminen kotioloissa on hankalaa. Jos kuitenkin haluat yrittää sen kukittamista jouluksi, peitä se elo-syyskuussa joka päivä noin 14 tunniksi mustalla muovisäkillä tai pahvilaatikolla. Tarkista, ettei peitetty kasvi saa valoa mistään raosta, sillä vähäinenkin valo haittaa kukintaa! Leikkaa varret kukinnan jälkeen noin kymmensenttisiksi ja pidä kasvualusta vain niukan kosteana kunnes uudet versot lähtevät kasvuun. Istuta kasvi uudelleen kesällä turpeeseen tai turpeensekaiseen multaan.

Huom! Joulutähti on paikallisesti ärsyttävä kasvi, jonka maistelu saattaa aiheuttaa ärsytystä suussa, mahassa ja iholla. Joulutähteä maistaneen lapsen suu ja iho pitää huuhdella huolellisesti.

Saatavuus

Joulutähdet ovat tuotannossamme marras-joulukuussa

Myydään ø 9 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.