Kotimaiset kurkun taimet - Kukkatalo

Kotimaiset kurkun taimet

Kotimaiset kurkun taimet

2,90 

Kotimaiset kurkun taimet omasta tuotannostamme

Cucumis sativus

Kasvupaikka:

Kurkkua voit kasvattaa niin avomaalla, parvekkeella, kasvihuoneessa kuin ruukussakin.Valitse kurkulle aurinkoinen ja tuulensuojainen kasvupaikka. Kurkku tarvitsee lämpöä, joten siirrä taimet avomaalle vasta kun lämpötila on yli +10 astetta. Kurkun taimia voit istuttaa avopenkin lisäksi isoon ruukkuun, kasvusäkkiin, viljelylaatikkoon tai jopa isoon amppeliin.

Hoito ja lannoitus:

Suojaa kasvusto tarvittaessa harsolla kasvukauden alkupuolella. Jos istutat kurkun taimet kasvusäkkiin, se on valmiiksi lannoitettu koko kasvukautta varten. Jos istutat taimet uuteen multaan, kurkulle sopii parhaiten kuohkea ja lämmin multamaa. Kevennä tavallista puutarhamultaa kasvuturpeella tai vahvista hiekkamaata kompostimullalla. Itse sekoitettuun multaan kannattaa vielä lisätä vähän kalkkia happamuuden neutraloimiseksi. Peruslannoita luonnonlannoitteella (esim. kanankakka), n. 5 dl neliölle, tarkista kuitenkin käyttämäsi lannoitteen ohje.  Älä kuitenkaan ylilannoita pieniä taimia, vaan lannoita kasvukauden kuluessa säännöllisesti. Liiallinen typpilannoitus lisää lehtimassaa, mutta vähentää satoisuutta.

Avomaan kurkku on lajikeryhmä, joka on sopeutunut kasvamaan kasvuhuonekurkkua matalampiin lämpötiloihin.

Istuta taimet kesäkuun alkupuolella, kun ilmat ovat lämmenneet. Istuta hieman aiempaa syvempään, mielellään kohopenkkiin. Istuta taimet 30-50 sentin välein ja rivit noin metrin välein.

Muista kastella säännöllisesti!

Pölytys:

Useimmat kurkkulajikkeet ovat nykyään partenokarppisia eli hedelmiä muodostuu ilman pölytystä, esim. kasvihuonekasvatukseen partenokarppinen lajike on hyvä valinta.

Kypsyminen:

Korjaa satoa heinäkuun puolivälistä syyskuun loppuun säännöllisesti ja poimi kurkut ennen kuin ne ovat kasvaneet liian isoiksi.

Vaihda kurkun kasvupaikkaa vuosittain ehkäistäksesi kasvitauteja.

Lajikkeet

Valikoimissamme seuraavat kurkkulajikkeet: avomaankurkut Profi ja Adam sekä kasvihuonekurkut Camaro ja Tasty Green

Saatavuus

Kurkkujen taimet ovat valikoimissamme toukokuusta heinäkuulle

ø 9-12 cm muovipurkeissa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.