Kultapalmu - Kukkatalo

Kultapalmu

Kultapalmu

49,00 

Dypsis lutescens (Chrysalidocarpus)

Kultapalmu on erinomainen vihersuodatinkasvi: Nasan tutkimuksissa se sai parhaan yleisarvosanan tutkittaessa kemiallisten kaasujen poistokykyä, viljelyn ja hoidon helppoutta, tuholaisten vastustuskykyä sekä kosteuden haihduttamisastetta. Kultapalmu on harvoja huonekasvina, joiden tyveltä kasvaa jatkuvasti uusia versoja. Ajan myötä kultapalmu kehittyy tuuheaksi, tilaa vieväksi kasviksi, ja se sopii parhaiten avaran tilan yksittäiskasviksi. Kultapalmu on huonekasvina kestävämpiä palmuja.

Valovaatimus:

Menestyy puolivarjoisassa tai valoisassa paikassa, suojassa suoralta auringonpaisteelta. Auringonpaiste ja liian kuiva ilma ruskettavat nopeasti lehdyköiden kärjet.

Kastelu:

Kastele kultapalmua melko runsaasti äläkä päästä kasvualustaa koskaan täysin kuivaksi. Se onkin sopiva kasvi altakasteluruukkuun. Kasvualustan liiallinen kuivuminen ruskettaa nopeasti lehdyköiden kärjet.

Lannoitus:

Lannoita kasvia parin viikon välien kautta vuoden. Kultapalmu pitää myös suihkuttamisesta, ja kookas kasvi kannattaa suihkuttaa kylpyammeessa.

Muu hoito:

Normaali huoneenlämpö kautta vuoden sopii kultapalmulle. Talvella viihtyvyyttä edistää ahkera sumutus. Älä kuitenkaan sijoita kasvia lähelle lämpöpatteria tai voimakkasti lämpenevää lamppua. Kultapalmu ei myöskään pidä savuisesta ilmasta. Kesähelteillä voit viedä kultapalmun ulos, kunhan muistat suojata sen auringolta.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 21 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.