Limoviikuna 110 cm - Kukkatalo

Limoviikuna 110 cm

Limoviikuna 110 cm

26,90 
13,45 

Tarjous on voimassa: 07.11.2023 - 28.11.2023

Suosittu ja kestävä limoviikuna

Limoviikuna on suosittu ja kestävä viherkasvi ja siitä on jalostettu monia, myös kirjavalehtisiä lajikkeita. Limoviikuna sekä kosteuttaa että puhdistaa huoneilmaa.

Valovaatimus:

Limoviikuna viihtyy parhaiten valoisassa, suoralta auringonpaisteelta suojatussa paikassa. Se tulee toimeen myös kohtalaisessa varjossakin, kunhan annat sille hieman aikaa sopeutua niukkaan valoon. Normaali huoneenlämpö sopii limoviikunalle kautta vuoden, mutta voit sijoittaa sen talveksi myös viileämpään, kunhan lämpötila ei laske alle 15 asteen. Valoisasta varjoisaan siirretty kasvi varistaa aina osan lehdistään, mutta sopeuduttuaan niukkaan valoon, se kasvattaa kyllä uusia tilalle.

Kastelu:

Kastele kasvia kautta vuoden kerrallaan runsaasti, ja anna kasvualustan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Etenkin talvella kannattaa kasvia sumuttaa usein. Se kannattaa myös silloin tällöin viedä suihkuun, joka poistaa pölyn sen lehdiltä.

Lannoitus:

Lannoita keväästä syksyyn kerran viikossa ja talvellakin kerran kuussa.

Muu hoito:

Kasvi viihtyy parhaiten ahtaassa ruukussa, eikä uudelleenistutuskaan ole tarpeen kuin silloin, kun vanha ruukku on täyttynyt juurista. Kasvin leikkaaminen ei ole välttämätöntä, mutta voit leikata sen keväällä, jos se on kasvanut liian suureksi.

Viikunat saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita, joten niitä ei suositella allergiakoteihin.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 21 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.