Lyyraviikuna - Kukkatalo

Lyyraviikuna

Lyyraviikuna

Ficus lyrata

Valovaatimus: Lyyraviikuna viihtyy valoisassa paikassa itä- tai länsi-ikkunalla. Älä kuitenkaan sijoita sitä suoraan auringonpaahteeseen, sillä silloin lehtien reunat ruskettuvat helposti ja lehtiin tulee myös ruskeita laikkua. Talvella ei auringostakaan ole haittaa ja voit asettaa kasvin myös eteläikkunalle. Lyyraviikuna viihtyy normaalissa huoneenlämmössä koko vuoden, eikä lämpö koskaan saisi laskea alle 18 asteen, sillä silloin kasvi varistaa herkästi alimpia lehtiään. Älä myöskään altista kasvia vedolle, silloinkin lehdet varisevat nopeasti.

Kastelu: Anna sille keväästä syksyyn kerrallaan kunnolla vettä, minkä jälkeen multa saa kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Kastele talvella niukemmin ja pidä huoli siitä, että multa varmasti kuivahtaa kastelujen välillä. Varo toisaalta liiallista kuivumista, joka ruskettaa lehtien reunat.

Lannoitus: Lannoita keväästä syksyyn viikoittain, talvellakin kerran kuussa.

Uudelleen istutus ja muu hoito: Istuta lyyraviikuna tarpeen vaatiessa keväällä uudelleen hieman entistä suurempaan ruukkuun. Se ei vaadi leikkaamista, ellei se ole kasvanut pahasti vinoon tai liian korkeaksi. Leikkaus ei myöskään edistä haaromista, ja leikattu runko kasvattaa tavallisesti tilalle vain yhden uuden verson, harvemmin kaksi.

Yleistä: Lyyraviikuna kasvaa ruukusti alle puolitoistametriseksi ja pystyvartiseksi ja vaatii ympärilleen runsaasti tilaa, sillä sen lehdet kasvavat parhaimmillaan reilusti yli 30 cm:n kokoisiksi. Kasvi sopiikin parhaiten valoisien nurkkausten ja ikkunasyvennysten koristeeksi.

Saatavuus

Viherkasvit ovat valikoimissamme tammikuusta huhtikuuhun ja elokuusta marraskuuhun.

Myydään ø 21 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.