Maija, lajitelma, 65 cm - Kukkatalo

Maija, lajitelma, 65 cm

Maija, lajitelma, 65 cm

21,90 

Calathea

Huoneilmaa puhdistava viherkasvi

Lajitelmassa erilaisia maijoja!

Maijat ovat monivuotisia ruohovartisia kasveja, joilla on suoraan juurakosta nousevat pitkäruotiset lehdet. Lehdissä on mitä erilaisimpia kuvioita. Keväällä tai kesällä avautuvat vaatimattomat mykerömäiset kukinnot.

Maijat viihtyvät puolivarjossa tai varjossa ja tarvitsevat paljon ilmankosteutta erityisesti lehtien kasvaessa. Pääkasvukausi on maalis-syyskuussa, ja sen jälkeinene lepokausi kestää tammi-helmikuulle. Lepoajan maijat viettävät vain vähän kasvuaikaa viileämmässä ja vähän kuivempina (ei alle 16 astetta). Maijoja on suojattava voimakkailta muutoksilta – ei siis äkillisiä lämpötilanmuutoksia, ei vetoa, ei voimakkaita valaisumuutoksia, ei seisovaa märkyyttä, eikä kuivuutta.

Maijat eivät kestä kalkkipitoista, kovaa vettä. Jos käytössä ei ole sadevettä, pitäisi vesijohtovettä sisältävään sankoon ripustaa illalla sideharsopussi, jossa on kuivaa, lannoittamatonta turvetta. Näin saadaan parasta pehmeää kasteluvettä. Kasteltaessa lehdet eivät saa kastua, ja juuripaakku pidetään aina kohtuullisen kosteana. Suojaruukusta kaadetaan säännöllisesti pois ylimääräinen vesi.

Joka vuosi varhain keväällä maijoille vaihdetaan uusi multa. Kasvualustana käytetään kevyttä, ravinteikasta, kalkitonta multaa. Parasta on rodo- eli alppiruusumulta. Ruukunsirpaleista tai pikkukivistä tehty ojitus on tärkeä veden kulun parantamiseksi ja juuripaakun jatkuvan märkyyden estämiseksi.

Maaliskuusta elokuun puolivälin tienoille maijoille annetaan kahden viikon välein varovasti kalkitonta lannoitetta.

Saatavuus

Viherkasvit ovat valikoimissamme tammikuusta huhtikuuhun ja elokuusta marraskuuhun.

Myydään ø 17 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.