Kotimainen paavalinkukka eli St. Paulia - Kukkatalo

Kotimainen paavalinkukka eli St. Paulia

Kotimainen paavalinkukka eli St. Paulia

2,90 

Paavalinkukka on perinteinen valinta ikkunalle

Kaunis paavalinkukka eli saintpaulia on wanhan ajan huonekukka eli on todennäköisesti ollut jo mummosi ja äitisi ikkunalaudalla.

Valovaatimus:

Paavalinkukka viihtyy kesällä parhaiten länsi- tai pohjoisikkunalla, sillä se ei kestä kesän voimakasta auringonpaistetta, joka aiheuttaa lehtiin keltalaikkuisuutena ilmeneviä polttovioituksia.  Talvinen auringonpaiste ei kuitenkaan ole haitaksi, ja voit kasvattaa sitä silloin millä ikkunalla tahansa.

Kastelu:

Anna paavalinkukalle harkiten vettä, sillä se ei viihty jatkuvasti märkänä eikä myöskään kestä kuivuutta. Kastele vain alustalautasen kautta ja anna mullan imeä niin paljon vettä kuin se kykenee. Kaada lopuksi ylimääräinen vesi aluslautaselta pois. Varo ettei lehdille joudu pisaroita, jotka aiheuttavat niihin ruskeita laikkuja. Samasta syystä kasvia ei myöskään saa sumuttaa.

Lannoitus:

Lannoita paavalinkukkaa kesällä laimealla liuoksella parin viikon välein.

Muu hoito:

Paavalinkukka viihtyy normaalissa huoneenlämmössä koko vuoden, eikä lämpö saisi koskaan laskea alle 16 asteen. Istuta kasvi uudelleen vuosittain keväällä. Poista kuihtuneet kukat ja leikkaa pois kuolleet kukinnot ja kellastuneet lehdet sitä mukaa kuin niitä ilmestyy.

Paavalinkukka myydään ø 11 cm muoviruukussa

Saatavuus

Paavalinkukka on tuotannossamme lähes ympäri vuoden

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.