Palmuvehka 55 cm ø 14 cm muoviruukussa - Kukkatalo

Palmuvehka 55 cm ø 14 cm muoviruukussa

Palmuvehka 55 cm ø 14 cm muoviruukussa

11,90 

Zamioculcas zamiifolia

Yleistä: Tansanialainen palmuvehka on todella helppohoitoinen ja kestävä!

Valovaatimus: Palmuvehka kasvaa lähes minkälaisessa valaistuksessa tahansa ja on kauneimmillaan yksittäiskasvina. Voit kasvattaa palmuvehkaa sekä auringossa että hyvinkin varjoisassa paikassa. Ainoa ero on siinä, että valossa kasvi kasvaa nopeammin ja varjossa sen lehdistä tulee tummemman vihreät. Palmuvehka viihtyy normaalissa huoneenlämmössä kautta vuoden.

Kastelu: Kastele kasvia harkiten, sillä se viihtyy paremmin kuivana kuin märkänä. Anna keväästä syksyyn kerrallaan melko runsaasti vettä ja anna sitten mullan ehdottomasti kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Kastele talvella niukemmin, etenkin jos kasvi on pimeässä paikassa. Kovin ankara kuivuus kellastuttaa lehdet. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä kasvi kestää perunamaisen juurakkonsa avulla pitkiäkin aikoja ilman vettä, ja vettä saatuaan kasvattaa juurakostaan pian uudet lehdet.

Lannoitus: Lannoita sitä keväästä syksyyn kerran kuussa.

Muu hoito: Voit antaa sille talvella kuivan lepoajan, mutta yhtä hyvin voit jättää lepoajan antamatta. Kummallakaan kasvutavalla ei ole merkitystä kasvin viihtyvyyden kannalta. Juurakosta kasvaa aikaa myöten uusia versoja uudelleen keväällä, kun vanha ruukku on käynyt liian ahtaaksi. Poista kuolleet lehdet sitä mukaa kuin niitä tulee leikkaamalla ne tyveä myöten poikki.

Saatavuus

Viherkasvit ovat valikoimissamme tammikuusta huhtikuuhun ja elokuusta marraskuuhun.

Myydään ø 14 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.