Jättipeikonlehti - Kukkatalo

Jättipeikonlehti

Jättipeikonlehti

alkaen 10,90 €

Monstera deliciosa

Valovaatimus: Peikonlehti viihtyy puolivarjoisassa vedottomassa paikassa suojassa auringonpaisteelta. Varsinkin suora kevätaurinko vioittaa helposti lehtiä, ja niihin tulee palaneita ruskeita laikkuja. Peikonlehti viihtyy koko vuoden normaalissa huoneenlämmössä, mutta tulee toimeen hiukan matalammassakin lämmössä, kunhan se ei laske alle 16 asteen. Vaikka peikonlehti sietää kuivaan ilmaa, se pitää lehtien sumuttamisesta.

Kastelu: Kastele ympäri vuoden tasaisesti äläkä päästä multaa koskaan rutikuivaksi. Kesällä etenkin suuret yksilöt tarvitsevat runsaasti vettä.

Lannoitus: Lannoita viikoittain keväästä syksyyn.

Muu hoito: Käsittele nuoria lehtiä varoen, sillä ne ovat pehmeitä ja vioittuvat helposti. Myös pitkin vartta kehittyvät ilmajuuret ovat hauraita ja katkeavat helposti. Vaikka niistä ei olekaan ruukkukasville varsinaista hyötyä, älä kuitenkaan poista niitä tarpeettomasti. Voit ohjata ilmajuuret kasvualustaan, jollin ne alkavat toimia tavallisten juurien tapaan. Peikonlehti viihtyy kokoonsa nähden pienessä ruukussa. Koska juuret ovat hauraat, älä istuta kasvia turhaan uudelleen, ellei vanha ruukku ole selvästi käynyt liian ahtaaksi.

Saatavuus

Viherkasvit ovat valikoimissamme tammikuusta huhtikuuhun ja elokuusta marraskuuhun.

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.