Perhoskämmekkä, 1-vanainen - Kukkatalo

Perhoskämmekkä, 1-vanainen

Perhoskämmekkä, 1-vanainen

11,90 

Perhoskämmekkä

Phalaenopsis

Perhoskämmekkä ja orkideat ylipäänsä ovat suomalaisten suosikkikukkia, niitä löytyy lähes joka kolmannen kotoa. Perhoskämmekkä on helppo kukittaa uudelleen.

Perhoskämmekkä on 1-vanainen ja ne myydään läpinäkyvissä muoviruukuissa.

Valovaatimus:

Perhoskämmekät viihtyvät valoisassa tai puolivarjoisessa paikassa. Älä koskaan sijoita niitä suoraan auringonpaisteeseen, joka polttaa lehdet ja kuivattaa nuput. Perhoskämmekät viihtyvät normaalissa huoneenlämmössä koko vuoden, eikä lämpö saisi koskaan laskea pitkäksi aikaa alle 18 asteen. Talven pimeinä kuukausina niille on hyvä antaa lisävaloa, sillä muutoin nuput saattavat varista. Myös liian kuiva huoneilma aiheuttaa nuppujen varisemista, joten kasvi on syytä sijoittaa kauas lämpöpatterista.

Kastelu:

Pidä kasvualusta kautta vuoden jatkuvasti kosteana. Kasvit eivät siedä jatkuvaa märkyyttä, joten kaada aluslautaselle valunut ylimääräinen vesi jonkin ajan kuluttua pois. Älä myöskään päästä kasvualustaa pahasti kuivumaan etenkään kukinta-aikana, sillä silloin nuput varisevat herkästi. Halutessasi voit sumuttaa sen lehtiä, mutta varo pisaroiden joutumista nupuille tai kukille, ettei niihin tulisi laikkuja.

Lannoitus:

Lannoita hyvin laimealla lannoitteella kolmen viikon välein kautta vuoden.

Muu hoito:

Istuta perhoskämmekkä uudelleen vain tarpeen vaatiessa, eli silloin kun kasvi on kasvamassa ulos ruukustaan tai vanha kasvualusta on lahonnut. Käytä mieluiten muoviruukkua ja kasvualustana männynkaarnan ja puuhiilen seosta 1-2 sentin paloina, ja lisää joukkoon hiukan rahkasammalta.

Uudelleen kukittaminen:

Kasvaakseen ja kukkiakseen orkideat tarvitsevat säännöllisetä lannoitusta, joka aloitetaan heti kukinnan jälkeen. Lannoitteena käytetään nimenomaan orkideoille kehitettyä erikoislannoitetta. Vaihda kukinnan jälkeen myös tarvittaessa kasvualusta, vähintään kuitenkin kahden vuoden välein. Orkideat eivät kasva mullassa, vaan niitä varten on oma kasvualustansa joka sisältää männynkaarnaa, hiiltä ja turvetta.

Saatavuus

Perhoskämmekkä on valikoimissamme lähes ympärivuotisesti. Myydään ø 12 cm muoviruukussa.

 

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.