Pitkälehtiviikuna - Kukkatalo

Pitkälehtiviikuna

Pitkälehtiviikuna

15,90 

Ficus binnendijkii

Pitkälehtiviikuna on suuri nopeakasvuinen puu. Jos sillä on vain tilaa kasvaa, se voi saavuttaa isossa ruukussa viidenkin metrin korkeuden. Hyvin varjoa kestävänä kasvina se sopii erityisen hyvin suurten lämpimien eteishallien tai vastaavien tilojen vehreyttäjäksi.

Valovaatimus: Pitkälehtiviikuna viihtyy hyvin sekä valoisassa että varjoisessa paikassa, kunhan suojaat sen kevään ja kesän paahtavimmalta auringolta. Pitkälehtiviikuna viihtyy normaalissa huoneenlämmössä koko vuoden, mutta talvella se voi olla hiukan viileämmässäkin, kunhan lämpö ei laske alle 16 asteen.

Kastelu: Anna kasville kerrallaan kunnolla vettä, minkä jälkeen multa saa kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Varo ettei kasvi ole pitkään liian kuivana, muutoin se varistaa lehtiään. Älä myöskään pidä multaa jatkuvasti litimärkänä, sillä silloin lehdet kellastuvat ja varisevat.

Lannoitus: Lannoita keväästä syksyyn viikoittain ja talvellakin kerran kuussa.

Muu hoito: Kasvi ei varsinaisesti kaipaa leikkaamista, mutta voit halutessasi typistää liian pitkäksi kasvaneita oksia tai leikata liian korkeaksi kasvaneen rungon poikki. Istuta kasvi keväällä uudelleen vasta, kun vanha ruukku on käynyt pieneksi.

Saatavuus

Viherkasvit ovat valikoimissamme tammikuusta huhtikuuhun ja elokuusta marraskuuhun.

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.