Pylvästyräkki - Kukkatalo

Pylvästyräkki

Pylvästyräkki

7,90 

Euphorbia trigona

Etelä-Afrikasta, Malawista ja Tansaniasta kotoisin oleva pylvästyräkki voi kasvaa huonekasvina 2-3 -metriseksi. Se haaroo herkästi, mutta koska haarat kasvavat pystysuoraan, se ei kookkaanakaan vaadi paljon tilaa. Vaikka kasvin maitiaisneste on hyvin myrkyllistä, se puolustaa paikkaansa ikkunalaudalla yhtenä helppohoitoisimmista huonekasveista.

Valovaatimus: Pylvästyräkki kestää lähes minkälaisia olosuhteita tahansa. Se sietää niin eteläikkunan paahtavaa aurinkoa, kuin pohjoisikkunan varjoakin. Kauneimmillaan se on kuitenkin saadessaan kasvaa puolivarjoisassa paikassa.

Kastelu: Kastele sitä harkiten, sillä se kestää paremmin kuivuutta kuiin märkyyttä. Etenkin talvella mullan jatkuva märkyys tappaa helposti koko kasvin. Keväästä syksyyn voit kastella melko huoletta, kunhan annat mullan kuivahtaa kunnolla ennen seuraavaa kastelua. Talvella kastele hyvin niukasti.

Lannoitus: Lannoita keväästä syksyyn kerran kuussa.

Muu hoito: Pylvästyräkki viihtyy normaalissa huoneenlämmössä kautta vuoden, mutta voit sijoittaa sen talvella hiukan viileämpäänkin, kunhan lämpötila ei laske alle 12 asteen. Juuristo on melko heikko, ja pylvästyräkki viihtyykin parhaiten kokoonsa nähden hyvin pienessä ruukussa. Puolitoistametrinen yksilö ei tarvitse viittä tuumaa suurempaa ruukkua. Ruukun pienen koon takia kookas kasvi ei aina tahdo pysyä pystyssä. Voit kokeilla ruukun asettamista isomman, kivillä täytetyn ruukun sisään.
Kasvia ei tarvitse leikata ellet halua typistää liian pitkiksi venyneitä versoja tai ottaa pistokkaita. Muista kuitenkin, että kasvin maitiaisneste on myrkyllistä.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 12 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.