Kotimainen kirjorönsylilja - Kukkatalo

Kotimainen kirjorönsylilja

Kotimainen kirjorönsylilja

4,90 
2,45 

Tarjous on voimassa: 07.11.2023 - 28.11.2023

Kirjorönsylilja

Chrolophytom comosum

Rönsyliljan sanotaan puhdistavan huoneilmaa, joten sitä suositellaan erityisesti makuuhuoneiden kasviksi!

Valovaatimus:

Kirjorönsylilja on helppohoitoisimpia huonekasveja. Se tulee toimeen lähes minkälaisessa valossa tahansa ja sen kokoa voi helposti säädellä uusimalla sitä jatkuvasti rönsyistä. Pienenä kirjorönsylilja sopii hyvin ikkunalaudalle ja suurena amppeliin, kirjahyllyyn tai kukkapylväälle, mutta sitä voi yhtä hyvin kasvattaa myös muiden kasvien aluskasvina suuressa altakasteluruukussa.
Kirjorönsylilja tulee toiimeen suorassakin auringonpaisteessa, mutta suojaa sitä kuitenkin edes hiukan kesän keskipäivän paahteelta, joka saattaa ruskettaa lehtien kärjet.

Kastelu:

Anna kirjorönsyliljalle kautta vuoden kerrallaan paljon vettä, minkä jälkeen pintamulta saa kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Kastelun satunnainen unohtaminenkaan ei haittaa, sillä kasvin voimakas juuristo varastoi hyvin vettä, minkä ansiosta se selviää pitkiäkin aikoja vedettä. Liian pitkä kuivuus ei kuitenkaan ole kasvin ulkonäön kannalta eduksi lehtien ruskettumisen takia.

Lannoitus:

Lannoita kirjorönsyliljaa parin viikon välein kautta vuoden.

Muu hoito:

Normaali huoneenlämpö sopii kirjorönsyliljalle, mutta talvella se kestää matalampaakin lämpöä, kunhan lämpötila vain pysyttelee plussan puolella. Kastele viileässä kuitenkin vähemmän kuin lämpimässä. Kirjorönsyliljan juuristo kasvaa nopeasti hyvin suureksi ja vuosittainen uudelleenistutus keväällä suurempaan ruukkuun on tarpeen.

Saatavuus

Kirjorönsylilja on tuotannossamme tammikuusta huhtikuuhun sekä elokuusta marraskuuhun.

Myydään 12 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.