Siroliuska-aralia - Kukkatalo

Siroliuska-aralia

Siroliuska-aralia

32,00 

Siroliuska-aralia

Schefflera arboricola

Ruukkukasvina siroliuska-aralia sopii kasvunsa ja erilaisiin oloihin sopeutuvuutensa vuoksi erinomaisesti kotien vehreyttäjäksi. Kasvista on monia lajikkeita, joista osalla on kirjavat lehdet.

Valovaatimus:

Siroliuska-aralia viihtyy parhaiten valoisalla itä- tai länsi-ikkunalla. Kirjavalehtiset lajikkeet vaativat paljon valoa, mutta vihreälehtiset voi sijoittaa melko hämäräänkin paikkaan vaikkapa huoneen peräseinälle. Silloin kasvin nivelvälit tosin venyvät pitemmiksi. Siroliuska-aralia viihtyy koko vuoden normaalissa huoneenlämmössä, mutta talveksi voit sijoittaa sen myös viileämpään, ei kuitenkaan mielellään alle 15-asteiseen tilaan.

Kastelu:

Anna kasville runsaasti vettä kautta vuoden ja anna mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Sumuta lehtiä aina silloin tällöin.

Lannoitus:

Lannoita keväästä syksyyn viikoittain ja talvellakin kerran kuussa.

Muu hoito;

Kasvin leikkaaminen ei ole varsinaisesti tarpeen, mutta voit leikata versoja keväällä, jos kasvi on kasvanut liian kookkaaksi tai haluat sen haarovan. Jos haluat kasvista tuuhean pensaan, typistä versoja vuosittain keväällä. Siroliuska-aralia kestää voimakastakin leikkausta, ja voit huoletta lyhentää versot noin 15 cm:n pituisiksi. Istuta nuoret kasvit uudelleen joka kevät, vanhemmat korkeintaan joka toinen vuosi.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 19 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.