Sirovuoripalmu - Kukkatalo

Sirovuoripalmu

Sirovuoripalmu

5,90 
2,95 

Tarjous on voimassa: 07.11.2023 - 28.11.2023

Sirovuoripalmu

Chamaedorea elegans

Sirovuoripalmu on hidaskasvuinen, verrattain pieni palmu. Kauneimmillaan sirovuoripalmu on silloin, kun samassa ruukussa kasvaa kolme tai neljä yksilöä!

Valo-olot:

Sirovuoripalmu menestyy asuinhuoneessa varjoisalla paikalla kautta vuoden, ja sen voi huoletta sijoittaa myös pohjoisikkunalle. Suorassa auringonpaisteessa lehdyköiden kärjet sen sijaan kuivuvat ja ruskettuvat helposti.

Kastelu:

Kastele kautta vuoden tasaisesti, mutta anna pintamullan kuivahtaa kastelujen välillä. Multa ei kuitenkaan saa koskaan olla pitkään kuivana, sillä silloin alimmat lehdet kellastuvat ja nuorista kehittyvistä lehtistä voi tulla epämuodostuneita.

Lannoitus:

Lannoita sirovuoripalmua kesällä miedolla lannoiteliuoksella joka toinen viikko.

Muu hoito:

Poista sirovuoripalmun kellastuneet ja kuivuneet lehdet leikkaamalla ne saksilla lehtiruodin tyvestä poikki. Älä missään nimessä repäise niitä pois, sillä kasvi saattaa vahingoittua. Kun varren ympärillä oleva poistetun lehden tyvi on aikanaa muuttunut ruskeaksi ja paperimaiseksi, voit varovasti kuoria sen käsin varren ympäriltä pois. Sen alta paljastuu usein sirovuoripalmulle tavanomaisia lyhyitä ilmajuuria, joita ei missää nimessä saa poistaa!

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 12 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.