Timanttiananas, eri värit - Kukkatalo

Timanttiananas, eri värit

Timanttiananas, eri värit

15,90 

Timanttiananaksella on noin 30 cm korkea ja yhtä leveä lehtiruusuke. Monta kuukautta kestävä kukinto kehittyy syksyllä ja värjää samalla ruusukkeen ylälehdet hehkuvan punaisiksi. Itse kukat ovat vaatimattomat.

Valovaatimus: Timanttiananas viihtyy lämpimässä paikassa kautta vuoden. Sopii erityisen hyvin valoisalle ikkunalle, ei kuitenkaan suoraan auringonpaisteeseen.

Kastelu: Kastele aina sekä kasvin juurille että lehtiruusukkeen keskellä olevaan suppiloon. Anna mullan kuivahtaa kastelujen välillä, ettei kasvi mätänisi, mutta lehtisuppilossa tulee aina olla vettä. Anna kukinnan jälkeen vettä pelkästään juurille äläkä enää kastele lehtisuppiloa. Kukinnan aikana tai pian sen jälkeen emoruusukkeen tyvellä kasvaa sivuversoja, joille voit antaa vettä myös lehtisuppiloon.

Lannoitus: Lannoita kesällä kahden viikon välein, myös suppiloon.

Muu hoito: Kun sivuversot ovat lähes täysikokoisia, kukkinut ruusuke kuolee. Irrota silloin sivuversot emokasvista ja istuta ne omiin ruukkuihinsa. Mikäli kukinta viivästyy, voit koettaa seuraavaa konstia: pane kasvi muutamaksi päiväksi lähelle omenavatia tai sulje se muovipussiin, jossa on omena. Omenista erittyy kasvien omaa kypsytyshormonia, etyleeniä, joka laukaisee kukinnon muodostumisen myös timanttiananaksella.

Myydään muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.