Tuoksuköynnös - Kukkatalo

Tuoksuköynnös

Tuoksuköynnös

15,90 

Stephanotis floribunda

Valo-olot: Kukkiakseen tuoksuköynnös vaatii paljon valoa. Voit sijoittaa sen eteläikkunalle, kunhan varjostat sitä hiukan kevään ja kesän keskipäivän auringolta. Tuoksuköynnös viihtyy mainiosti normaalissa huoneenlämmössä kautta vuoden, mutta kukinnan kannalta on vain eduksi, jos voit sijoittaa sen talveksi valoisaan ja viileään, noin 13-asteiseen paikkaan.

Kastelu: Anna kasville kasvukaudella ja etenkin nuppujen kehittyessä runsaasti vettä, mutta anna mullan kuivahtaa hiukan kastelujen välillä. Älä päästä multaa rutikuivaksi, etteivät nuput varise. Kastele talvella vain harvoin, etenkin jos kasvi on viileässä, ja voit antaa mullan kuivahtaa kunnolla kastelujen välillä.

Lannoitus: Lannoita keväästä syksyyn viikoittain.

Muu hoito ja uudelleen istutus: Kasvi haaroo melko vapaasti, joten sitä ei ole tarpeen leikata ellet halua poistaa liian pitkäksi kasvaneita versoja. Vältä kuitenkin turhaa leikkaamista, sillä kukat kehittyvät edellisvuonna kasvaneisiin versonosiin ja liiallinen leikkaus vähentää kukintaa. Istuta kasvi uudelleen keväällä parin vuoden välein. Tuoksuköynnöksen versot kietoutuvat itsestään kaikkien lähettyvillä olevien sopivien tukien ympärille, joiksi kelpaavat myös viereiset kasvit. Irrota versot varovasti kasveista ja ohjaa ne kasvamaan niille varattuun tukikeppiin tai kehikkoon.

Saatavuus

Tuoksuköynnös on valikoimissamme tammikuusta toukokuuhun

ø 12 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.