Tuoksupelargoni - Kukkatalo

Tuoksupelargoni

Tuoksupelargoni

Pelargonium graveolens

Tuoksupelargoni ja palsamipelargoni levittävät kosketettaessa tuoksua ympäristöönsä. Ne toimivat ilmanraikastajina.

Tuoksupelargoni lienee helppohoitoisin pelargoni. Sitä kasvatetaan lehtien takia. Kun niitä koskettaa, ne tuoksuvat voimakkaasti sitruunalta.

Valovaatimus: Tuoksupelargoni viihtyy sekä aurinkoisessa että varjoisessa paikassa, ja voit kasvattaa sitä minkä ilmansuunnan ikkunalla tahansa. Suojaa se kuitenkin kevään ja kesän paahtavimmalta auringolta. Näkyvin ero erilaisissa valo-oloissa kasvaneiden kasvien välillä on se, että runsaasti aurinkoa saaneiden yksilöiden lehdet ovat kalpeamman vihreät kuiin varjossa kasvaneiden.

Kastelu: Anna kasville runsaasti vettä kautta vuoden, mutta anna mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Talvella on hyvä antaa hiukan vähemmän vettä kerrallaan ja päästää multa kuivemmaksi kuin kesällä.

Lannoitus: Lannoita keväästä syksyyn parin viikon välein ja talvellakin kerran kuussa.

Muu hoito: Tuoksupelargoni kasvaa ja viihtyy normaalissa huoneenlämmössä kautta vuoden, mutta talvella se voi olla matalammassakin lämmössä, kunhan lämpö ei laske paljon alle 10 asteen. Jos pidät kasvia talvella viileässä, kastele sitä varoen. Istuta uudelleen vuosittain keväällä. Jos latvot kasvia voimakkaasti keväällä, siitä tulee kesällä tuuheampi.

Myydään ø 12 cm muoviruukussa

Saatavuus

Viherkasvit ovat valikoimissamme tammikuusta huhtikuuhun ja elokuusta marraskuuhun.

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.