Unelma - Kukkatalo

Unelma

Unelma

Asparagus seteceus

Parsat ovat wanhanajan viherkasveja

Valovaatimus: Unelma viihtyy on kauneimmillaan valoisassa tai puolivarjoisassa paikassa. Suojaa unelma kuitenkin etenkin keväällä ja kesällä suoralta auringonpaisteelta, joka vaalentaa versojen väriä.

Kastelu: Kastele unelmaa keväästä syksyyn runsaasti, mutta annan pintamullan kuivahtaa kastelujen välillä. Kastele unelma talvella lämpötilan mukaan: normaalissa huoneenlämmössä unelma kasvaa myös talvella ja vaatii runsasta kastelua, mutta viileässä se lepää ja vaatii vähemmään vettä. Anna kuitenkin talvella koko kasvualusta kuivahtaa kastelujen välillä myös normaalissa huoneenlämmössä.

Lannoitus: Lannoita unelmaa keväästä syksyyn viikottain ja talvella normaalissa huoneenlämmössä olevaa kasvia kerran kuussa. Viileään sijoitettua kasvia ei talvella saa lannoittaa.

Muu hoito: Unelma viihtyy kautta vuoden normaalissa huoneenlämmössä, mutta talveksi voit sijoittaa sen 12-15 asteeseen. Kastele sitä silloin hyvin niukasti. Istuta hienohelma uudelleen suurempaan ruukkuun joka kevät, muutoin sen turpeat juuret saattavat rikkua vanhan ruukun. Vaihtoehtoisesti voit keväällä jakaa kasvin jolloin suurempaan ruukkuakaan ei tarvita. Käytä kasvualustana seosta, jossa on 2/3 kukkamultaa ja 1/3 karkeaa soraa. Jos kasvin varret osoittavat kellastumisen merkkejä, leikkaa ne tyveä myöten poikki; se edistää uusien versojen syntymistä. Muuten unelma ei leikkaamista kaipaa.

Saatavuus

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 12 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.