Vesifiikus - Kukkatalo

Vesifiikus

Vesifiikus

2,90 

Ficus pumila

Valovaatimus: Kääpiököynnösviikuna eli vesifiikus viihtyy runsaassa valossa. Suojaa se kuitenkin suoralta auringonpaisteelta, sillä sen lehdet kuivuvat ja varisevat helposti auringossa.

Kastelu: Pidä multa kosteana kautta vuoden. Jos multa pääsee täysin kuivaksi, koko kasvi todennäköisesti kuolee. Juuret eivät kuitenkaan saa seistä jatkuvasti vedessä, ja oikea kasteluaika on silloin, kun pintamulta on kuivahtanut edellisen kastelun jäljiltä.

Lannoitus Lannoita keväästä syksyyn kahden viikon välein, talvellakin kerran kuussa.

Muu hoito: Kasvi viihtyy normaalissa huneenlämmössä kautta vuoden, kunhan se ei ole aivan lämpöpatterin läheisyydessä. Talvella sen voi kyllä viedä kymmeneenkin asteeseen, mutta silloin on varottava liikakastelua.
Kääpiököynnösviikuna haaroo runsaasti leikkaamattakin, ja latvojen leikkaaminen vain parantaa haaroittumista. Voit myös leikata liian pitkäksi kasvaneet versot. Huomaa, että kasvi tarttuu jälkijuurillaan herkästi kaikenlaisiin pintoihin, jopa maalattuun sileään seinään. Kääpiököynnösviikuna sopii hyvin aluskasviksi altakasteluruukkuun tai amppelissa kasvatettavaksi. Voit myös panna sen kiipeämään sälikköä tai muuta tukea pitkin.

Viherkasveja on valikoimissamme tammikuusta huhtikuulle ja elokuusta marraskuulle.

ø 9 cm muoviruukussa

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.