Alppiruusut ja atsaleat - Kukkatalo

Alppiruusut ja atsaleat

Alppiruusuista ja atsaleoista löytyy paljon erikokoisia ja -värisiä vaihtoehtoja kaiken kokoisiin puutarhoihin. Atsaleat eroavat alppiruusuista siinä, että ne varistavat lehtensä kun taas alppiruusut pysyvät ikivihreinä.
Koot vaihtelevat kääpiökokoisista näyttäviin yli 3 metriä korkeisiin.

Alppiruusut ja atsaleat häikäisevät kukinnallaan

Matalia alppiruusuja (alle 120 cm) ovat mm. lamoalppiruusut, siilialppiruusu, sinialppiruusu ja osa muista alppiruusuista.

Keskikorkeat alppiruusut kiipeävät 120-200 cm korkeuteen. Näitä ovat mm. yleisimmät puistoalppiruusut Grandiflorum, English Roseum ja Nova Zembla.

Kookkaat alppiruusut ovat täysi-ikäisinä yli 2-metrisiä, koko riippuu aina valitusta kasvupaikasta. Näitä ovat mm. puistoalppiruusu Album.

Uutuuslajikeryhmä Royal-alppiruusuissa toinen vanhempi on aina suomalainen, talvenkestävä lajike. Tavoitteena onkin ollut terve ja talvenkestävä, kauniisti kukkiva ja kasvava lajikeryhmä. Lajikkeet ovat Amaranth, Butterfly, Candy, Lilac, Red, Rosy ja Violet.

Atsaleat kasvavat valoisassa ja koska lehdet tippuvat syksyllä, ne eivät tarvitse alppiruusujen tapaan varjostusta kevätaurinkoa vastaan. Atsaleat myös kukkivat ennen lehtien puhkeamista tai lehtien puhkeamisen kanssa samaan aikaan. Atsaleoista löytyy mm. puistoatsaleoita, Knap Hill -atsaleoita, japaninatsaleoita ja revontuliatsaleoita.

Varmistathan aina tuotteen saatavuuden myymälästämme. Saatavuus vaihtelee sesongin ja myymälän mukaan.

Valikoimistamme löytyvät erilaiset alppiruusut ja atsaleat