Isänpäivä - Kukkatalo

Isänpäivä

Isänpäivää vietetään Suomessa marraskuun toisena viikonloppuna.

Isää ilahduttavia suosittuja kukkalahjoja ovat mm. perhoskämmekät, flamingonkukat ja ruukkuruusut,
omasta tuotannostamme myös tulilatvat ja syystähdet.

Valikoimissamme myös Karton onnittelukortit.

Isänpäivänä juhlitaan ja muistetaan isiä

Isänpäivänä isiä muistetaan kukilla ja  viherkasveilla sekä korteilla. Haudoille viedään havunippuja ja havukransseja sekä callunoita.

Isänpäivän kukkalahjat

Isänpäivänä myymälöissä tarjolla valmiita istutuksia ja erilaisia ruukkukukkia moneen makuun. Kotimaiset, oman tuotantomme syystähdet, tulilatvat, paavalinkukat ja amaryllikset ilahduttavat lahjan saajaa pitkään.

Tutustu blogissa uutuuslyhtyihin

Blogissa esittelyssä syksyn uutuuslyhdyt, katso ja ihastu!

Valovaatimus: Pikkuruusut menestyvät valoisalla tai aurinkoisella pakkalla, kunhan suojaat niitä hiukan kesän kuumimmalta paahteelta. Kastelu: Kastele keväästä syksyyn runsaasti, sillä multa ei saa koskaan kuivua. Sumuta lehtiä kesällä usein. Lannoitus: Lannoita kasvukaudelle viikoittain. Muu hoito: Pikkuruusun ympärivuotinen kasvatus onnistuu vain, jos siirrät sen talveksi 5-10 asteiseen paikkaan. Tänä aikana kasvin kaikki lehdet saattavat varista. Pidä multa silloin melko kuivana, mutta älä päästä sitä kuitenkaan rutikuivaksi. Siirrä kasvi lämpimämpään helmi-maaliskuussa, istuta uudelleen ja typistä versoja noin kolmannes tai puolet. Istuta pikkuruusu mieluiten pieneen ruukkuun, sillä liian isossa ruukussa se kukkii huonosti. Poista lakastuneet kukat ja niiden mukana pari ylintä lehteä. Näin varmistat kasvin haaromisen ja kukkimisen pitkin kesää. Pikkuruusut kukkivat parhaiten saadessaan olla ulkona koko kesän.