Uutinen

Pirilän Kukkatalo on täysin kotimainen puutarha-alan perheyritys. Yritys on perustettu Raisiossa vuonna 1994 Pirilä-nimiselle asuinalueelle. Omistajana on alusta alkaen toiminut Pasi Runola perheineen. Syksyllä 1999 avattiin toinen puutarhakeskus Tuusulaan Amerin alueelle ja peräkkäisinä vuosina 2005 ja 2006 ensin Riihimäen Uramoon ja sitten Helsingin Torpparinmäkeen. Viimeisimpänä vuonna 2016 myymäläketju täydentyi Salon puutarhakeskuksella.

Puutarhakeskukset ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä. Taimistomyymälä palvelee lisäksi keväästä pitkälle syksyyn.

Kukkatalossa arvostetaan kotimaista puutarhatuotantoa ja oma tuotanto on Kukkatalon toiminnan ja markkinoinnin kivijalka. Oman tuotannon osuus myynnistä on merkittävä, etenkin kesäkukissa ja joulusesonkina. Laajat, noin 12.000 neliön, tuotantotilat sijaitsevat Tuusulan puutarhakeskuksen yhteydessä. Oma tuotanto koostuu pääasiassa ruukku- ja ryhmäkasveista, joita valmistuu vuosittain yhteensä yli miljoona kappaletta. Lisäksi talvi- ja kevätkaudella tuotannossa on leikkotulppaania. Omalla tuotannon avulla Kukkatalo pystyy tarjoamaan asiakkaille jatkuvasti tuoreita ja hyvälaatuisia kasveja sekä laajan lajikevalikoiman. Tuusulassa tuotantoa johtaa pääpuutarhuri Raimo Olkkonen.

Pirilän Kukkatalo työllistää vuositasolla noin 65-150 puutarha-alan ammattilaista sesongista riippuen. Liikevaihto vuonna 2016 oli noin 13 miljoonaa euroa. Puutarhakeskuksissa vieraili viime vuonna yhteensä noin 900.000 asiakasta.

Tulppaani kotimainen oman tuotannon 10 kpl nippu