Yritys

Pirilän Kukkatalo on täysin kotimainen puutarha-alan perheyritys. Yritys on perustettu Raisiossa vuonna 1994 Pirilä-nimiselle asuinalueelle. Syksyllä 1999 avattiin toinen puutarhakeskus Tuusulaan Amerin alueelle ja peräkkäisinä vuosina 2005 ja 2006 ensin Riihimäen Uramoon ja sitten Helsingin Torpparinmäkeen. Vuonna 2016 myymäläketju täydentyi Salon puutarhakeskuksella ja vuoden 2019 lopulla avautui kuudes myymälä Kaarinaan Krossin alueelle. Seitsemäs myymälä avattiin vappuna 2021 Tampereen Lahdesjärvelle.

Puutarhakeskuksemme ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä. Taimistomyymälä palvelee lisäksi keväästä pitkälle syksyyn.

Kukkatalossa arvostetaan kotimaista puutarhatuotantoa ja oma tuotanto on Kukkatalon toiminnan ja markkinoinnin kivijalka. Oman tuotannon osuus myynnistä on merkittävä, etenkin kesäkukissa ja joulusesonkina. Laajat, noin 12.000 neliön, tuotantotilat sijaitsevat Tuusulan puutarhakeskuksen yhteydessä sekä Raisiossa. Oma tuotanto koostuu pääasiassa ruukku- ja ryhmäkasveista, joita valmistuu vuosittain yhteensä yli 2 miljoonaa kappaletta. Lisäksi talvi- ja kevätkaudella tuotannossa on leikkotulppaania. Oman tuotannon avulla Kukkatalo pystyy tarjoamaan asiakkaille jatkuvasti tuoreita ja hyvälaatuisia kasveja sekä laajan lajikevalikoiman. Tuusulassa tuotantoa johtaa pääpuutarhuri Raimo Olkkonen. Samoin suuri osa muista myynnissä olevista kasveista ja tarvikkeista ostetaan suoraan tuottajilta, tukkuportaan ohittamisessa syntyvä säästö ostohinnoissa näkyy suoraan edullisempina ostohintoina.

Pirilän Kukkatalo työllistää vuositasolla noin 65-150 puutarha-alan ammattilaista sesongista riippuen. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 13 miljoonaa euroa. Puutarhakeskuksissamme vieraili viime vuonna yhteensä yli miljoona kävijää.

Kukkatalon hallinto

Lukkosepänkatu 4
(d-porras, 2. kerros)
20320 Turku

pirilankukkatalo

 

 

Minna Kemppainen

markkinointipäällikkö
040 900 6324
minna.kemppainen@kukkatalo.fi

Mia Aarnio

palkat, reskontra
040 900 6336
mia.aarnio@kukkatalo.fi

Päivi Grönroos

laskutus
040 455 9484
toimisto.raisio@kukkatalo.fi